onsdag, juni 23, 2010

Bebisar!




Jag har fått dille på att sy bebiskläder, bodysar. Men det kommer ju så många bebisar till världen runtomkring hela tiden! Här är några av de som blivit gjorda på senaste tiden. Har ett gäng till att fixa färdigt och trycka dit knappar i. Aporna kommer ifrån Stoff och Stil. Fick hem turkos och ljusrosa aptyg så det blir fler bodysar. Kantband är interlock från Jny design!

lördag, juni 19, 2010

Söta sommarklänningar!




Två klassiska förklädesklänningar i underbart gulligt TROLLtyg och ett superfint skogstyg! Båda från Panduro Hobby! Det fanns flera fina nya vävda tyger där nu! Köpte även ett rosa med troll som det ska sys klänningar av!

måndag, juni 14, 2010

Sittdyna till Britax Vigour 4+


Just nu inför Sommaren (som ju borde ha varit här för länge sen..) är det stor efterfrågan på sittdynor. Bara denna vecka ska ytterligare 7 stycken iväg. Denna flyttade förra veckan.
Sittdyna till Britax Vigour 4+. På ena sidan Molntyg och på andra sidan Svart minimekko.
Om du vill beställa en sittdyna så finns några olika i webshopen www.nelloli.se
och några att kika på här www.sittdynor.se
Uppdaterar så fort tiden tillåter..
Är det någon som har modellen/måtten till Bugaboo Bee och One Tree Hill så hör gärna av er. Vi kanske kan byta någon modell?

fredag, juni 11, 2010

Mysiga tunikor i Velour



Har fått förfrågan (Ja Anna från dig) om vanliga enkla velourklänningar utan ärmar och nu har det blivit ett par stycken i den härliga stjärnvelouren. Jag har köpt tyget på Skroten, men det finns hos Jofotex och Ohlsons tyger också.

Midsommarklänning



Fastnade direkt för detta härliga somriga blommiga tyg! Det har legat ett litet tag i hyllan och så blev det klänningar. Sydde en hel hög faktiskt. 5 stycken finns kvar i lager i olika storlekar nu. Jag har lagt ut ett gäng på Tradera också
Tror att det är från Jonic textil. Interlocken som jag kantbandat med är från alltomhandarbete.se.

Liam modellar i muddjeans..



Dessa bilder ska jag lägga upp som storleksexempel samt med mått både på byxor och på barn så det finns något att utgå ifrån. Det finns ju himla många former och storlekar på barn (för att inte tala om oss vuxna) så ibland är det lite svårt att rekommendera en viss storlek.

Liam älskar dessa jeans med fransiga stjärnor och vill ha dem eller de med svarta stjärnor hela tiden. Det värmer mammahjärtat!


Mera muddjeans!


Här är ett par till av senaste tidens levererade muddjeans. Idag ska jag ta tag i en knickersmodell av dessa jeans. En liten sommarvariant! Har fått flera förfrågningar och sonen Liam får bli testmodellen!
Mönstret är mitt egna muddjeansmönster. Tyg från alltomhandarbete.se och muddar ifrån Stoff och stil samt jonic textil.

torsdag, juni 10, 2010

Ny jacka till Liam!


Min fina lilla kille har äntligen fått sin nya jacka. Ja han har haft den i ett par veckor men jag hinner inte att blogga..
Detta är en tunn skaljacka.
Mönstret är eget och jag testade en ny idé. Att göra luvan avtagbar. Jag blev nöjd. Jag sydde den alltså i två delar och sen satte dit tryckknappar.
Tyget är från en butik i Böda på Öland. Påslakan! Inuti är det enfärgad svart bomullsväv.
Han har redan beställt en till jacka med mjukt inuti. Men denna är bra nu till sommaren att skydda lite lätt mot blåst och lätt regn.
Den fleecefodrade väntar vi med tills i höst då jag misstänker att min 3 åring som dessutom fyller 4 i sommar kommer att växa en del i sommar.
Det är inte så att jag slutat att sy, inte denna gången heller. Det har istället varit fullt upp.
Jag har tillsammans med LiEmEl testat att stå på Hantverksmarknad i Medevi Brunn. Var väl sådär. Fast skitkul att träffa tjejen bakom LiEmEl. Berättar mer om det i nästa inlägg.