lördag, mars 12, 2011

Blommigt velourset till bebis!!!


Undra hur länge detta set har legat halvfärdigt på hyllan..? Lite över ett år är det nog. Men nu är det klart! Byxorna är sydda i velour från jofotex. Men det är nog fler ställen som har det. Bodyn är sydd i stretchjersey från Stoff och Stil. Bodyn har plyschmuddar för att matcha mössan o byxorna.

fredag, mars 11, 2011

Men hallå..? Såhär ska det väl inte vara??

Fredagkväll och inte en droppe vin i mitt glas??? WTF?
Sådärja! Nu blev det bättre! Och ekologiskt vin är det med.
Har appropå helt andra saker fått hem 13 kg tyg. I början av nästa vecka kommer det 25 meter denim som jag ska dela med kusin Piri--Piri! Det skålar vi på!

söndag, mars 06, 2011

Omlottbody i pytte bebis storlek...

Har LÄNGE tänkt att skapa ett mönster till omlottbodysar till nyfödda, och igår blev det av efter flera glas vin. Sydde stickningar och bandkantade idag. Skulle dock tagit lite vin innan jag tryckte dit knapparna för dom hamnade inte bra. Men se det passade sig inte en söndagkväll när man börjar nytt jobb nästa morgon.
Dessutom är overlocken på lagning så jag fick sy ihop bodyn med raksöm på en vanlig maskin. Kändes helt fel, men jag var TVUNGEN att testa. Ska jobba vidare med detta en annan dag samt minska differentialmatningen så kantbandet sitter lite snyggare.

lördag, mars 05, 2011

Har hittat tyget men det vete katten om katter ska åka pulka..?

Men se det gör han!! För det var ju för kallt att gå själv på snön, men ute ville han vara. Oliver får bara gå ut i koppel. Han är Nellys (och vår allas) ögonsten men är döv, så vi kan lixom inte ropa på honom. I somras när han "blev utsläppt" av sin adoptivpappa Lille Tjocke (dörröppnarkatten) och smet och jag sprang runt och letade så hjälpte det ju inte att ropa. Men klart som fan jag ropade. Jag menar gå omkring runt 23 på kvällen och stirra in i folks trädgårdar. Lika bra att låtsasropa. "Jag ropar på en döv katt, helvit med hängbuk, om du ser den kan du be den att gå hem". Han kom hem. Vit förutom då hängbuken som släpat i leran efter regnet och tassarna. Nu kom jag in på ett annat spår, men ja, han åkte pulka idag. Säkert 10 minuter. Vi hann med 3 filmklipp. Sedan skulle han bäras omkring.

Jo, ja jag har hittat och ska beställa hem ett mjukt stretchigt denimtyg kommande vecka tillsammans med Piri--Piri kusinen Annelie. Tygprovet längst ner på bilden. I botten syns ett par jeans jag sytt innan och jag ville ha så lika som möjligt. Det "gamla" är mer randigt, men detta är lätt det bästa hittills. Återkommer om det. Kan bara säga att jag HOPPAS att det är bra i och med att vi beställt 1 rulle på 25 meter! Annelie har lovat att hemsöka mig om nätterna om hon inte blir nöjd. Ja ja, så länge det inte är Ove Sundström så låt gå för det.

Det har han nämligen gjort. I förrgår kollade Jerry och jag klart på första säsongen av Walking Dead (går på tv11 sön 22.30). På natten drömmer jag att Jerry o jag var ute i skogen ensamma i en stuga och utanför flera hundra Zombies som ville äta upp oss. Helt plötsligt hade vi inte stängt dörren och vi hör något. Det var ingen Zombie. Utanför stod Ove Sundström!
Lite halvotäckt sådär en torsdagsnatt.  

Har konstruerat ett omlottbodymönster ikväll, med ett par glas vin i kroppen (eller ok 3 glas). Känner mig nöjd just nu, men väntar med att bandkanta tills i morgon. Naturligtvis enbart för att jag är osäker på vilken färg jag ska bandkanta med. Inte för att jag vill se den påbörjade bodyn med ögon som inte har druckit vin eller för att det är så jobbigt att byta tråd i Coverpron ikväll. 
Imorgon ska vi åka till pappsen. Han fyller nämligen 70 år på måndag. Jag måste missat några år? 

Mammis o pappis för 46 år sedan. 

fredag, mars 04, 2011

Shabby Chic katten matchar inredningen



Det sitter inte tre katter på bilden längst upp. Det är bara en som matchar den underbara lampan jag fick av min älskade i julklapp! 

Fredag!


Jaha, så nu på måndag kl 7 börjar jag jobba till slut. Timvikarie på ett demensboende i Motala, men man måste ju börja nånstans. Hoppas ju på att få gå på schema framöver. Nu ska vi snart lämna stora tjejen på skolan, sen ska Liam och jag göra hans favoritsysslor. Min lilla sopgubbe ÄLSKAR nämligen att lämna plast o papper o sånt till återvinning! Och panta burkar! Så hans dag är gjord! Skönt så länge det håller i sig. Då blir det lixom inga berg av mjölkkartonger och sånt. Sen får det bli en snabb fredagsstädning. Städade i förrgår men det syns väl inte nu med både barn, karl och 3 katter. Ska sy dit fickorna på Annas söners jeans med idag. Äntligen.

torsdag, mars 03, 2011

Fastnade i photoshop idag...


Jag blir ju inget inspirerad av att sy nu då... 

Mannen i mitt liv!!!!



Här är Jerry, mannen i mitt liv! Han som kalldes "kundvagnsjerry" för 10-12 år sedan efter diverse rubriker hos Aftonbladet och inslag hos Jay Leno och tidningarna i Grekland. Men ser ni vilka underbara tavlor han har gjort till mig under åren! Vilken man! Och nu har han ett projekt på gång i källaren och jag är så nyfiken så jag spricker snart för jag vill se resultatet. Jag har fått i uppdrag att skära ut texten " I love you" på ett papper. Han fixar och donar och målar och slipar!!!!

onsdag, mars 02, 2011

Var finns det snyggt jeanstyg att köpa???





Alla ni som syr som läser denna blogg...Vet ni var man kan hitta snyggt jeans/denim tyg????
Jag har alltid köpt det på alltomhandarbete.se men de har ju haft webshopen nere hur länge som helst. Min kusin Piri--piri (Annelie) fick tag i dom på telefon igår och de hade gått i konkurs. 
Jeansen ovan är sydda i deras tyg. Det gick att köpa 3 meter för endast 240 kr eller något liknande. Det är mjukt,ganska tunt, stretchigt och lite "randigt" men mycket hållbart. Jag ska skicka ett tygprov på detta till Bibbi så kan hon hålla lite utkik. Alla tips mottages tacksamt. Var kan jag handla jeanstyg?????
Jag har ett par meter kvar av detta underbara men det ska bli jeans till Liam nu som han har beställt;o)